Stiphout+bijt+spits+af+in+serie+Volkskrant
Nieuws
©

Stiphout bijt spits af in serie Volkskrant

Varkenshouder Eric Stiphout uit Sambeek bijt het spits af in een serie in de Volkskrant over de varkenssector in Nederland. Hij vertelt onder andere wat de gevolgen zijn van alle extra regels waar een Nederlandse varkenshouder mee te maken heeft. De meeste binnen de EU.

Het is volgens De Volkskrant de maand van de waarheid voor de varkenssector. Daarom start het dagblad een serie over de varkenssector die bestaat uit vijf verhalen: De Boer, Het Varken, De Buren, De Consument en De Toekomst. De Boer die De Volkskrant interviewt is Eric Stiphout (gesloten varkensbedrijf en bestuurslid van de POV).

Hij meldt onder andere dat de kostprijs op zijn gesloten bedrijf op 1,55 euro per kilo uitkomt. Daar bovenop is hij zo’n 20 cent kwijt om te voldoen aan de Nederlandse en provinciale eisen. Met 1,75 euro is hij uit alle kosten en kan hij pensioen opbouwen. Wel is er de komende tijd flink geld nodig om te voldoen aan de Brabantse eisen. Bedrijfsopvolging zit er volgens Stiphout niet in. Dan moet het bedrijf groeien om er een extra inkomen uit te halen.

Lees hier het artikel in de Volkskrant.

Het tweede artikel over Het Varken staat ook al online.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer