Duitse+varkenssector+produceert+minder
Nieuws
©

Duitse varkenssector produceert minder

In de eerste drie kwartalen van 2019 hebben Duitse slachterijen ruim 3 procent minder varkens geslacht dan in 2018. Werden vorig jaar nog 42,34 miljoen varkens geslacht dit jaar zijn er dat 41,02 miljoen, meldt Destatis (de Duitse evenknie van het CBS).

Het aandeel van vleesvarkens met een Duitse herkomst is bijna een half procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dit duidt erop dat de Duitse varkensstapel verder aan het afnemen is. De productie van vleesvarkens van Duitse origine is de eerste 9 maanden van dit jaar met 3,5 procent gedaald ten opzichte van 2018.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer