Ik+geef+u+garantie%21%C2%A0%C2%A0
Blog
©

Ik geef u garantie!  

Salmonella is een van de meest voorkomende bacteriën bij onze varkens. Die beruchte en bekende ziekmakende kiem - ook bij de mens - wordt een steeds groter probleem. In Duitsland heeft salmonella al een belangrijkere positie gekregen in de varkenshouderij: slachterijen korten vleesvarkens van bedrijven met een te hoge salmonella-status (categorie III). Die financiële prikkel heeft ook direct effect op de export van Nederlandse biggen en vleesvarkens. De salmonella-status van varkensbedrijven die zich richten op export speelt daarom een steeds grotere rol.
Maar ook de pers bericht regelmatig over de salmonellaproblematiek en wat de gevolgen kunnen zijn voor de consument. Daarom vormt die darmbacterie een bedreiging voor het imago van ons eindproduct varkensvlees. Het is dus tijd om als varkenssector de regie te pakken en dit probleem écht onder controle te krijgen.

Bij de bedrijven die volgens de HyCare-methode werken zien we al enkele jaren dat biggen en vleesvarkens consequent salmonella-arm worden afgeleverd. Dit geeft mij genoeg vertrouwen om een garantie af te durven geven aan vleesvarkenshouders die voor HyCare kiezen. Samen zorgen we er dan voor dat het besmettingsrisico op salmonella bij hun varkens structureel onder controle blijft. Ik garandeer dat ze dan nooit meer in categorie III terechtkomen.
Hoe? De aanpak is relatief eenvoudig, maar 'consequent zijn' is het sleutelwoord. En 24/7 systematisch blijven werken lukt enkel met een coach langs de zijlijn. Een salmonellaplan ligt vaak jarenlang ongewijzigd op de plank, maar de coach helpt je om dat plan nieuw leven in te blazen en consequent te gaan volgen. Resultaatgericht. Ik ben er zeker van dat HyCare een stap vooruit is voor de Nederlandse varkenshouderij. Een gezond en betrouwbaar stukje varkensvlees, daar gaan we voor.

Arjan Wermink
Hygiënespecialist MS Schippers

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer