Stalbrand+voorkomen+met+sensoren+in+meterkast
Nieuws
© Ceva

Stalbrand voorkomen met sensoren in meterkast

Stal Elektra Alert is een project waarin wordt gewerkt aan het minimaliseren van de risico's op stalbranden. Momenteel wordt een techniek getest die ervoor zorgt dat de varkenshouder vroegtijdig wordt gewaarschuwd als er een te hoge temperatuur wordt waargenomen door sensoren in de meterkast.

Het project Stal Elektra Alert is een samenwerking van Vion, leveranciersvereniging StarFarmers, Connecting Agri & Food en PinCAgro. Doel van het project is het risico op stalbranden tot een minimum te beperken. Er wordt gestart met een pilot bij twintig varkenshouders binnen het Good Farming Star-concept van Vion.

Samenwerkingspartners Vion, StarFarmers en Connecting Agri & Food zijn in 2018 het project Meten is Weten gestart. Daarbij wordt binnen Good Farming Star het stalklimaat gemonitord via slimme stalsensoren die inzicht geven in temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2-gehalte.

Meten is Weten

Het nieuwe project Stal Elektra Alert is een vervolg hierop, waarbij de bestaande data-infrastructuur van Meten is Weten wordt gebruikt. Gedurende de periode van één jaar wordt de techniek getest via een sensortoepassing voor brandpreventie in de schakel- en verdeelkasten. De pilot is reeds gestart.

Het nieuwe project wordt financieel ondersteund door het PPS Klimaat, onder voorzitterschap van de Producenten Organisatie Varkenshouderij.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer