Oude+stallen+maken+plaats+voor+moderniteit
Nieuws
©

Oude stallen maken plaats voor moderniteit

Oude varkensstallen in de regio tussen de Maas en de Waal wijken voor een bijdetijdse varkensstal bij de familie Boekhorst in Horssen. Er is geïnvesteerd in een duurzame dier- en milieuvriendelijke stal voor het houden van vleesvarkens en gespeende biggen.

Met de moderne stal op hun locatie met zeugen, gespeende biggen en vleesvarkens verbetert de situatie voor zowel de boer en de dieren als de directe omgeving en de natuur. De familie Boekhorst huurde de afgelopen jaren meerdere oude stallen in de omgeving om gespeende biggen en vleesvarkens te houden.

Duurzaam


De varkenshouders hebben de lokale economie gesteund omdat aannemersbedrijf Hoes uit dezelfde plaats de stal heeft gebouwd. Met de nieuwe stal wordt aan de allernieuwste eisen voor de maatlat duurzame veehouderij voldaan. Deze stal - met veel daglicht bij de dieren - draagt bij aan een beter sectorimago. Meer leefruimte en extra stalvolume stimuleert de gezondheid en het welzijn van de varkens. Een natuurlijk dag- en nachtritme is goed voor de dieren en het is er prettig werken. Ook levert de moderniseringsslag een lagere milieubelasting op. Een luchtwasser voorkomt overlast voor de buurt en natuur op gebied van ammoniak, geur en stof.

Open middag


Tijdens een open middag op zaterdag 23 november (van 13.00 tot 17.00 uur) zijn er diverse toeleveranciers present. Ook de familie Boekhorst zelf vertelt bezoekers graag over hun visie op hun bedrijf en de Nederlandse varkenshouderij. Bezoekadres: Langesteeg 4 in Horssen. Vanwege de hygiëne-eisen zijn er nog geen varkens aanwezig. Het dragen van schone kleding en schoeisel is vanzelfsprekend.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer