In+2018+boert+Topigs+Norsvin+goed
Nieuws
©

In 2018 boert Topigs Norsvin goed

Topigs Norsvin heeft over 2018 een operationeel bedrijfsresultaat van 6,7 miljoen euro in de boeken kunnen verwerken. Een goed jaar en met die cijfers presteerde de varkensfokkerijorganisatie ruim boven de begroting.  Wel is het operationele bedrijfsresultaat 2,7 miljoen euro lager dan topjaar 2017.

De bruto marge van Topigs Norsvin nam in 2018 toe tot 73,9 miljoen euro en dat is wel weer bijna 4 procent meer dan in 2017. Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen spreekt van een gezonde organisatie met een uitstekende solvabiliteit en liquiditeit. Volgens hem is dat een prima basis voor verdere groei van de wereldwijd opererende organisatie.

Met de behaalde resultaten kan Topigs Norsvin intensief blijven investeren in productinnovatie en productverbetering. Het Research & Development budget is verhoogd van 21 miljoen euro in 2018 naar ruim 22,5 miljoen euro voor dit jaar. Martin Bijl, CEO bij Topigs Norsvin over de 7 procent extra R&D-budget: “Met deze extra investeringen zetten we nog scherper in op klantgerichte innovatie, zoals de nieuwbouw en uitrusting van fokkerijcentrum Delta Canada. Klanten gaan hiervan maximaal profiteren door nieuwe of verbeterde producten, concepten en services die de komende jaren beschikbaar komen.”
Zo levert de CT-scan technologie volgens Bijl gedetailleerde fokkerijdata op die de genetische vooruitgang bij klanten verder versneld. Ook maakt Delta Canada het mogelijk meer en sneller hoogwaardige genetica te distribueren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer