Markt+krimpt%2C+omzet+Preferent+KI+gelijk
Nieuws
©

Markt krimpt, omzet Preferent KI gelijk

Preferent KI heeft in 2018 haar omzet in doses sperma gelijk kunnen houden. Er zijn net als in 2017 zo’n 1.250.000 doses berensperma in de markt gezet. Het marktaandeel is wel iets vergroot.

Preferent KI geeft hiervoor als reden dat er in 2018 minder zeugen door Nederlandse varkenshouders zijn gehouden. Het aantal zeugen is volgens schattingen van andere bronnen circa 30.000 stuks gedaald. Dit betekent volgens Preferent KI een daling van 3,5 procent aan zeugen. Bij de gelijkblijvende omzet betekent dat een stijging van het marktaandeel voor de k.i.-organisatie met vier High Health vanglocaties.

Varkens KI Nederland is de grootste varkens k.i-organisatie in Nederland. Het onder de Coöperatie Topigs vallende bedrijf levert ruim 2,5 miljoen doses per jaar uit. De cijfers over 2018 van deze marktleider zijn nog niet gepubliceerd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Partners

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 2°
  0 %
 • Vrijdag
  13° / 0°
  0 %
Meer weer