Robusto+exemplarisch+voor+marktaanpak
Achtergrond
©

Robusto exemplarisch voor marktaanpak

De afzetmarkt van Nederlands varkensvlees is flink veranderd. Waar voor jaren terug de Nederlandse, Duitse en Italiaanse markten regeerden, is die nu veel internationaler en concurrerender geworden. Produceren in vraaggestuurde ketens voor interessante afzetmarkten is de te bewandelen weg, stellen Koen van Bergen van Vion en Roy Strikkeling van Topigs Norsvin.

De noodzaak van optimaal inspelen op de marktvraag, dringt volgens beiden steeds dieper door in de Nederlandse varkensvleesproductieketen. Een aansprekend voorbeeld van marktgericht produceren is het bedienen van de droge hammenmarkt in Italië en Spanje. Die markten zijn de drijver voor het Robusto-concept van Vion. De inzet van de exclusieve TN Robusto-eindbeer gaat het spectrum van geschikte vleesvarkens vergroten.

Lees hier het complete interview: Minder vrijblijvend, wel extra dynamiek.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer