Voorbereiden+op+AVP+via+app
Nieuws
©

Voorbereiden op AVP via app

Voorbereiden op een uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP of ASF) in Nederland is volgens Boehringer Ingelheim geen overbodige luxe. Met de gratis COMBAT ASF app op de smartphone of tablet zijn de risico’s op binnenhalen van het AVP-virus voor een varkensbedrijf in beeld te brengen. Ook adviseurs kunnen daarmee hun klanten ondersteunen.

China zegt de situatie wat betreft AVP onder controle te hebben. In België loopt het aantal met AVP-besmette wilde zwijnen nog steeds op. Volgens experts is het niet de vraag óf AVP naar Nederland komt, maar wannéér. Geen enkele varkenshouder zit hier op het uitbreken van AVP te wachten en ook de varkenssector heeft uitdagingen genoeg. Echter: het risico is er, stelt Boehringer Ingelheim. Dus dan kunnen varkenshouders, hoe vervelend ook, zich er maar beter op voorbereiden. De app COMBAT ASF gaat hen specifiek op het vlak van varkenspest helpen. Vergelijkbare COMBAT-apps waren er al voor PRRS en andere infectieziektes.

AVP-risicoscore


De Nederlandse taal is te selecteren in het menu. Na het invullen van een aantal vragen over uw bedrijfssituatie volgt een unieke AVP-risicoscore. Zo krijgen varkenshouders op een snelle en eenvoudige wijze inzicht in de risico’s en verbeterpunten voor het bedrijf. Ook krijgen ze praktische handvatten aangereikt om insleep van AVP te voorkomen. De vragenlijst is anoniem in te vullen maar kan na aanmelding worden opgeslagen. Zo is de score te hergebruiken en kan na eventuele aanpassingen en verbeteringen in de biosecurity een nieuwe risicoscore worden bepaald.

De gratis app is te downloaden bij de Apple App Store en bij Google Play.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer