Na+HyCare+bij+varkens+volgen+rund+en+kip
Nieuws
©

Na HyCare bij varkens volgen rund en kip

Met HyCare timmert MS Schippers in Bladel flink aan de weg. Na het opstarten van eigen onderzoeks- en demonstratiefaciliteiten voor biggen en vleesvarkens heeft de toeleverancier van bedrijfsbenodigdheden twee andere veebedrijven aangekocht.

Het betreft een locatie met vijf stallen voor in totaal 110.000 vleeskuikens in Hapert. Dit pluimveebedrijf komt per 1 januari 2019 in bezit van Schippers. In Bladel komt een melkveebedrijf met 120 koeien en twee melkrobots in hun eigendom.

Beide bedrijven gaan dienen als onderzoeksfaciliteit en praktisch opleidingscentrum voor het toepassen van HyCare in de pluimvee- en rundveesector. Met goede hygiëne en verzorging is de diergezondheid, voedselveiligheid en het dierenwelzijn structureel te verbeteren. Ook worden nieuwe, innovatieve producten ontwikkeld om HyCare op een steeds hoger niveau te krijgen.

Joost van den Borne, manager R&D bij MS Schippers en lector Healthy Farming aan HAS Hogeschool, benadrukt de meerwaarde van HyCare: “Er liggen nog veel kansen om diergezondheid en -welzijn te verbeteren door de infectiedruk te verlagen en de veerkracht van landbouwhuisdieren te verhogen. Via investering in nieuwe R&D-faciliteiten en extra personele bezetting op innovatieprojecten, verwachten we hier een structurele bijdrage aan te kunnen leveren. In deze projecten zullen we ook samenwerken met kennisinstellingen, andere bedrijven en diverse stakeholders zoals retail en NGO’s.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
Meer weer