Goud+voor+trogzuiger
Nieuws
©

Goud voor trogzuiger

Voerresten verwijderen kan in het vervolg in een handomdraai. Een hulpstuk tovert de  hogedrukreiniger om tot een stofzuiger die natte of droge voerresten wegzuigt. Meier-Brakenberg krijgt voor deze slimme innovatie die de diergezondheid en prestaties bevordert de enige gouden medaille die de EuroTier organisatie gaat uitreiken.

De trogzuiger krijgt de naam Speedy en neemt het vuile en zware werk van het leegscheppen van de trog uit handen. De waterstroom uit de hogedrukreiniger wordt omgeleid, waardoor er via venturi-werking een stofzuiger ontstaat. Door een handel om te zetten, functioneert de hogedrukreiniger weer gewoon en is de trog nog na te spoelen. Vervolgens is het water weer weg te zuigen. De voerresten kunnen worden opgevangen in een vat of direct worden afgevoerd naar de mestopslag.

Flinke verbetering gezondheid


Door het zuigen en schoonspoelen worden volgen Marlies Meier alle hoeken en gaten in de bak of trog goed schoon, iets wat handmatig met een schep niet goed lukt. "Terwijl het goed verwijderen van voerresten wel nodig is omdat schimmels en bacteriën gemakkelijk op de voerresten groeien." Meier-Brakenberg heeft de gouden medaille dan ook gewonnen omdat met dit eenvoudige apparaat een flinke verbetering van de gezondheid en prestaties van de varkens is te behalen.

Naast de gouden medaille worden er 25 zilveren medailles uitgereikt. Waarvan zeven voor innovaties in de varkenssector. Tijdens de EuroTier komen er mogelijk nog wat medailles bij. De prijzen voor de innovaties op het gebied van dierenwelzijn worden pas op de EuroTier bekend gemaakt.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer