POV+houdt+vast+aan+%C3%A9%C3%A9n+varkensgeluid
Nieuws
©

POV houdt vast aan één varkensgeluid

Het POV-bestuur houdt vast aan de ingezette koers: één varkensgeluid met de boer aan het roer. Dat is duidelijk geworden in de bestuursvergadering van donderdag 18 oktober. Wel moet er binnen de Producenten Organisatie Varkenshouderij ruimte zijn voor een diversiteit in meningen en discussies. Dat is volgens het bestuur juist hard nodig om scherpe en weloverwogen standpunten in te nemen.

Vorige week traden POV-voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma terug. Ze hebben daarmee het bestuur en de leden de ruimte gegeven om hun keuze te maken. Het POV-bestuur is Jansen en Douma zeer erkentelijk voor hun enorme inzet binnen het bestuur. Dit heeft mede geleid tot één organisatie voor de varkenshouderij: de POV.

Diversiteit van belang

In de media verschenen berichten dat ‘enkele kleinere stromingen’ binnen de varkenssector ten grondslag liggen aan het besluit van Jansen en Douma. Die diversiteit in meningen en discussies is volgens het POV-bestuur juist hard nodig om scherpe en weloverwogen standpunten te kunnen innemen. Het bestuur staat voor een transparante en open dialoog met alle leden. Wel stelt het bestuur dat het zich onverminderd hard maakt voor het collectieve belang voor de varkenshouderijsector vanuit één varkensgeluid en met de boer aan het roer.

Sollicitatieprocedures

Het bestuur gaat de komende weken verder richting geven aan de verdere uitbouw van de vereniging. De sollicitatieprocedures voor nieuwe bestuursleden, inclusief de voorzitter, bevinden zich in een vergevorderd stadium en geven veel vertrouwen. Daarnaast zal een directeur voor de werkorganisatie worden aangesteld. Ook voor deze functie zijn er goede kandidaten en loopt de procedure voorspoedig. De directeur zal een aantal operationele zaken van het Dagelijkse Bestuur gaan overnemen zoals het aansturen van de werkorganisatie en het financiële beheer van de POV.

Algemene Ledenvergadering

Op de komende Algemene Ledenvergadering op 26 november kunnen alle leden zich uitspreken over de koers van de Producenten Organisatie Varkenshouderij. De kandidaten voor het bestuur worden daarbij voorgedragen aan de leden. Op 27 november wil de POV dan op volle sterkte verder.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer