Jansen+en+Douma+stoppen+per+direct
Nieuws
©

Jansen en Douma stoppen per direct

De POV mist haar voorzitter Ingrid Jansen en vice-voorzitter Eric Douma. Boerderij meldt dat ze per direct opstappen omdat er binnen de organisatie een aantal individuen is dat niet achter het collectief belang staat van de varkenshouders. Donderdag 18 oktober is er een bestuursvergadering waarbij het bestuur de koers kan gaan bepalen. Op de Algemene Ledenvergadering in november kunnen de leden daar dan over stemmen.

Volgens het bericht in Boerderij zijn er meerdere stromingen in de varkenssector. Een meer gematigde groep die vindt dat de POV samen met LTO de kans moet krijgen zich te kunnen ontwikkelen tot een nog sterkere speler, zowel als belangenbehartiger als in de keten. Daarnaast blijken er verschillende kleinere stromingen van enkele individuen die andere belangen blijken te hebben dan het collectief belang.

Gelederen sluiten


Door af te treden geven Jansen en Douma het bestuur en de leden de kans om zich hierover uit te spreken. Volgens hen moet het motto blijven: 'de boer aan het roer'. Ze roepen bestuur en leden op om de gelederen te sluiten, omdat anders tegenstanders van de sector in een verdeel-en-heers politiek hun kansen schoon zien.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer