Boereninitiatief+meteen+de+grens+over
Nieuws
©

Boereninitiatief meteen de grens over

Sinds begin dit jaar trekken gangbare boeren, biologische boeren, natuurboeren, veehouders en akkerbouwers en tuinders gezamenlijk op wat betreft pr. Daartoe hebben zij hun krachten gebundeld in Team Agro NL. Promotie en pr voor Nederlands voedsel moet vanuit de voedselmakers zelf komen, meent de nieuwe stichting.

De daad wordt meteen bij het woord gevoegd met een pr-actie over de grens. Een groep boeren en boerinnen van Team Agro NL staat in het Holland Paviljoen op de grootste landbouwconsumentenbeurs van Europa, de Grüne Woche in Berlijn (19-28 januari). Alleen de eerste drie dag zullen ze aanwezig zijn en in gesprek gaan met beursbezoekers. Ook delen ze boer(en)burgers uit, die afkomstig zijn van varkenshouder Erik Stegink van Piggy's Palace uit Bathmen. Hij is een van de initiatiefnemers van Team Agro NL.

‘We hebben daarmee meteen een groot aantal, voor ons belangrijke, gesprekspartners op één plek en hopen LNV-minister Schouten te spreken over onze plannen. Wij willen breed bekendmaken dat Team Agro NL is opgericht en in gesprek met de politici, beleidsmakers en media over de beeldvorming van de Nederlandse land- en tuinbouw’, zegt medeoprichter van Team Agro NL, Caroline van der Plas.

De agrariërs gaan wel samen optrekken met bestaande pr-initiatieven en organisaties. Varkens Vandaag ondersteunt het boereninitiatief. In de komende periode zullen nog meer organisaties, sectoren en pr-initiatieven worden benaderd om samen te werken binnen Team Agro NL.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer