Contributie%3A+laatste+woord+bij+POV%2Dleden
Nieuws
©

Contributie: laatste woord bij POV-leden

Het innen van de POV-contributie is uitgesteld tot april. Er moeten namelijk nog wat formaliteiten worden geregeld, zoals het doorgeven van nge-eenheden. Daarnaast krijgen de leden op de Algemene Ledenvergadering op 26 maart het laatste woord over het contributievoorstel.

Op hoofdlijnen is er al overeenstemming bereikt over de contributie op de vorige ALV in november. Nu moeten er echter nog  een aantal zaken definitief worden ingevuld. De NVV-leden moeten bijvoorbeeld de POV machtigen om bij RVO.nl de gegevens over de nge’s (bedrijfsomvang) op te vragen. LTO-leden hebben die  machtiging al afgegeven. De POV-contributie wordt namelijk geheven op basis van de bedrijfsomvang. Wel moet er nog overeenstemming komen over een minimum en maximum aan de contributie.

Ander punt is nog het tarief waarvoor LTO-Nederland en de regionale LTO’s de internationale en regionale belangenbehartiging gaan verzorgen. De bespreking van de eerste versie van de samenwerkingsovereenkomst tussen POV en LTO’s met het oude landelijk bestuur heeft geleid tot een flink aantal wijzigingsvoorstellen. Met als resultaat mogelijk een lager totaalbedrag voor de varkenshouders.

Tijdens de ALV van 26 maart krijgen de leden een definitief contributievoorstel voorgelegd. Daar kunnen ze dan over stemmen. “Het bestuur zou dit zelf kunnen doen”, zegt voorzitter Ingrid Jansen, “maar we willen maximaal draagvlak.” “We willen het niet doordrukken”, voegt vice-voorzitter Eric Douma toe. “Bij de POV staat de ‘boer aan het roer’ en dan handel je daar ook naar.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer