Illegale+opnamen+in+stallen
Nieuws
©

Illegale opnamen in stallen

De afgelopen tijd heeft een actiegroep ingebroken op een aantal varkensbedrijven en illegaal gefilmd. De beelden komen waarschijnlijk binnenkort naar buiten. De POV vindt het inbreken ongewenst vanwege de gezondheidsrisico’s voor de varkens. Varkenshouders kunnen echter beter niet boos reageren, maar de POV te benaderen voor een reactie.

De illegale beelden zijn gemaakt door de actiegroep Ongehoord. Die zal hun beelden waarschijnlijk aan diverse media aanbieden voor publicatie. De POV reageert met de actie Gehoord. Ze nodigt de pers uit om de beelden die zijn gemaakt toe te lichten en om zelf bij varkenshouders in de stal te komen kijken en vragen te stellen.

Dat varkenshouders boos zijn op de activiteiten is begrijpelijk. De POV raadt wel aan om niet direct boos en ongefundeerd te reageren. Als de pers varkenshouders benadert voor een reactie, kunnen ze bij de POV terecht voor ondersteuning.

Daarnaast geeft de POV tips om inbraken zoveel als mogelijk te voorkomen. Wordt er toch ingebroken meldt dit dan aan de politie en ook bij de POV.

Lees hier de tips.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer