Overijssel+pronkt+met+twee+vrouwelijke+regiobestuurders
Nieuws
©

Overijssel pronkt met twee vrouwelijke regiobestuurders

Wouter Oude Voshaar (32) uit het Twentse Geesteren werd 17 oktober in Dalfsen gekozen tot voorzitter van de POV regio Overijssel. Oude Voshaar produceert varkens onder het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

De overige zes regiobestuurders zijn: 1) Els Bruns (35), zeugenhoudster uit het Twentse Saasveld, die produceert voor vleesconcept Het Wroetvarken; 2) Nieske Neimeijer (33)biologisch varkenshoudster uit Heino; 3) Arjan Pekkeriet (43) heeft een vleesvarkensbedrijf in Hellendoorn; 4) Coen Bessembinder (24) woont in Holten en heeft samen met familie een vleesvarkensbedrijf in Wierden; 5) Gerben Dekker (28) woont in Almelo en heeft samen met ouders en broer een zeugenbedrijf en 6) Jan van der Haar (43) runt een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Collendoorn.

Bijzonder is de benoeming van twee vrouwen in het regiobestuur Overijssel. Van deze zes tot nu toe gekozen regiobesturen, hebben POV regio Zuid-West en regio Noord ook elk één vrouwelijke regiobestuurder. POV-leden in Limburg kiezen als laatste hun regiobestuurders op 25 oktober.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer