POV+in+Noord%2DBrabant+bestuurlijk+rond
Nieuws
©

POV in Noord-Brabant bestuurlijk rond

Twee dagen na de benoeming van het regiobestuur in de POV-regio Zuid-West op 9 oktober, vond de bestuursverkiezing plaats in het oosten van de provincie Noord-Brabant. In Elsendorp applaudisseerden POV-leden luid voor hun nieuwe regiovoorzitter, Eric Stiphout en de vijf bestuursleden in regio Zuid-Oost. De 47-jarige Stiphout heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Sambeek en produceert varkens onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Zijn team van medebestuurders van POV regio Zuid-Oost is kleurrijk. Henny Driessen (53) heeft een  vermeerderingsbedrijf in Someren en werkt samen binnen het Frievar-concept. Hij heeft een boerderijwinkel en verkoopt varkensvlees en in het seizoen asperges van eigen grond. Bovendien is hij gemeenteraadslid.
De 48-jarige Jos van Vonderen heeft na het afstoten van de zeugenhouderij een gespecialiseerd vleesvarkensbedrijf in Zeeland. Daarnaast is hij voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Maashorstboeren.
Marc van Erp (36) heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Sint-Oedenrode.
Wilfred Bankers (45) heeft naast het zeugenbedrijf een bedrijf met vrije uitloopkippen in Deurne.
Willem Berkers (25) zit in het ouderlijk bedrijf met zeugen in Heusden en vleesvarkens in Meijel. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van AJK De Peel en mede-initiatiefnemer van actiegroep ‘Jonge Trotse Boeren’.

Twee van de zeven POV-regio's (Limburg en Overijssel) moeten volgende week nog hun regiobestuur benoemen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer