Bestuur+POV+regio+Noord+gevormd
Nieuws
©

Bestuur POV regio Noord gevormd

De eerste regio van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft op 2 oktober zijn voorzitter en zes bestuursleden benoemd. Alle nieuwbakken bestuurders zijn varkenshouder.

POV regio Noord-Nederland presenteerde in Drachten als regiovoorzitter Wiebe in ’t Hout. De 35-jarige In ‘t Hout heeft een vleesvarkensbedrijf (1 ster Beter Leven) in het Groningse Veendam en is tevens pluimveehouder en akkerbouwer.

De zes leden van het POV-regiobestuur Noord zijn: Rogier van Wijk (40), vleesvarkens- en zeugenhouder in Borgercompanie (Groningen); Corné Elshof (24), vleesvarkens- en zeugenhouder in Echtenerbrug (Friesland); Herolt Bouwmeester (24), zeugenhouder in Drogeham (Friesland); Herrald Klaassen (48), zeugenhouder te Coevorden (Drenthe); Mareille Oort (31), zeugenhoudster in Drijber (Drenthe) en Martin van de Peut (55), opfok, beren- en zeugenhouder in Marknesse (Flevoland).

De komende weken worden in in totaal zeven regio's in Nederland regiobestuurders en –voorzitters benoemd door POV-leden. Regio Limburg zal op 25 oktober als laatste haar regiobestuur kiezen.

De POV-regiobesturen zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. Voorzitters vertegenwoordigen de belangen van hun regio in het landelijk bestuur van de POV.

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer