Bestuur+POV+regio+Noord+gevormd
Nieuws
©

Bestuur POV regio Noord gevormd

De eerste regio van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft op 2 oktober zijn voorzitter en zes bestuursleden benoemd. Alle nieuwbakken bestuurders zijn varkenshouder.

POV regio Noord-Nederland presenteerde in Drachten als regiovoorzitter Wiebe in ’t Hout. De 35-jarige In ‘t Hout heeft een vleesvarkensbedrijf (1 ster Beter Leven) in het Groningse Veendam en is tevens pluimveehouder en akkerbouwer.

De zes leden van het POV-regiobestuur Noord zijn: Rogier van Wijk (40), vleesvarkens- en zeugenhouder in Borgercompanie (Groningen); Corné Elshof (24), vleesvarkens- en zeugenhouder in Echtenerbrug (Friesland); Herolt Bouwmeester (24), zeugenhouder in Drogeham (Friesland); Herrald Klaassen (48), zeugenhouder te Coevorden (Drenthe); Mareille Oort (31), zeugenhoudster in Drijber (Drenthe) en Martin van de Peut (55), opfok, beren- en zeugenhouder in Marknesse (Flevoland).

De komende weken worden in in totaal zeven regio's in Nederland regiobestuurders en –voorzitters benoemd door POV-leden. Regio Limburg zal op 25 oktober als laatste haar regiobestuur kiezen.

De POV-regiobesturen zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. Voorzitters vertegenwoordigen de belangen van hun regio in het landelijk bestuur van de POV.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer