Chinese+WH+Group+groeit+in+Amerika
Nieuws
©

Chinese WH Group groeit in Amerika

De productie en omzet van de Chinese WH Group, de wereldwijd grootste producent van varkensvlees blijft groeien. In het eerste halfjaar 1,74 miljoen varkens (7,2 procent) meer varkens geslacht. Daarmee komt  de totale productie uit op 25,9 miljoen varkens in een half jaar. In het eerste halfjaar van 2017 komt de omzetgroei vooral vanuit het Amerikaanse dochterbedrijf Smithfield.

De WH Group haalt het grootste deel van haar omzet uit verpakte vleesproducten. De omzet groeide bij deze producten wel met 3,4 procent, maar door hogere grondstofprijzen in zowel China als Amerika slonken de marges en daarmee de winst. Bij de versvlees sector groeide de winst van het concern wel door een grotere vraag in China en meer export door Smithfield.

In totaal groeide de netto winst met slechts 1,1 procent naar 472  miljoen euro. Dat is bij een omzet die met 2,0 procent groeit naar  9,04 miljard euro. De stijgende omzet komt voor rekening van het in 2013 overgenomen Smithfield, dat in eerste half  jaar goed is voor 60,3 procent van de totale omzet. Door de lagere opbrengstprijzen op de Chinese thuismarkt zakte het aandeel in de omzet naar 32,7 procent, tegen 37,2 procent in het eerste halfjaar van 2016.

In Europa blijft de WH Group uitbreiden. Het concern neemt de resterende 66,5 procent van de aandelen in Pini Polonia over en wordt volledig eigenaar van de slachterij met een capaciteit van 4 miljoen varkens per jaar. Daarnaast heeft de WH Group recent al een vleesverwerker, een hamburgerfabrikant en pluimveeslachterij in Polen overgenomen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer