Online+relatiecursus+mens+en+varken
Nieuws
©

Online relatiecursus mens en varken

Een goede mens-dierrelatie is van cruciaal belang voor de prestaties en continuïteit van varkensbedrijven. Als varkens angst voor mensen hebben, heeft dat negatieve effecten op de productie, de financiën, het dierenwelzijn en het werkgemak. Varkens goed leren observeren en het gedrag juist leren interpreteren kan bijdragen aan het verbeteren van de diergezondheid en het dierenwelzijn. Het productiepotentieel van varkens komt dan beter tot zijn recht en het werkplezier bij de varkenshouders en zijn medewerkers neemt toe.

Een groot verschil tussen mens en dier is dat varkens de wereld anders horen, ruiken en zien, dan mensen. Als een veehouder zijn dieren en het gedrag ervan begrijpt, kan hij daar beter op inspelen. Dat zorgt voor minder stress bij zowel mens als dier.

Om mensen in het oppikken van de signalen van dieren te trainen organiseert Wageningen University & Research de online-cursus mens-dierinteractie in de varkenshouderij. Via een e-learningmodule kan een deelnemer meteen aan de slag en de cursus in zijn eigen tempo doorlopen.  Marko Ruis van Wageningen Livestock Research begeleid de cursisten. De cursus is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van EZ.

Leerlingen in het groene onderwijs (MBO & HBO), medewerkers, erfbetreders en natuurlijk varkenshouders hebben baat bij zo’n cursus.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer