Boost+ketenconcepten+via+POV%2Dregeling
Nieuws
©

Boost ketenconcepten via POV-regeling

Vandaag is de ‘Regeling Ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij’ opengesteld. Tot en met 18 augustus kunnen varkenshouders samen met hun ketenpartners bij de POV een aanvraag indienen voor bestaande én nieuwe ketenconcepten. Doelstelling van de regeling is het ondersteunen van collectieven, waarin varkenshouders zich meerjarig verbinden aan een ketenconcept.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij heeft voor het ontwikkelen van onderscheidende vleesconcepten in totaal 980.000 euro aan Europees geld beschikbaar. Collectieven van varkenshouders kunnen zich in samenspraak met ketenpartners van 17 juli tot en met 18 augustus aanmelden voor deze regeling. Zij kunnen maximaal de helft van de totale kosten van de daarvoor in aanmerking komende activiteiten gefinancierd krijgen. De ondersteuning bedraagt maximaal 10.000 euro per deelnemende varkenshouder en 100.000 euro per collectief.

Het eventueel toegekende bedrag wordt uitgekeerd via een zogenaamde ‘Voucherregeling ondersteuning ketenconcepten’. Deze is bedoeld om collectieven van varkenshouders in ketens te versterken. De regeling is onder andere bedoeld voor collectieven in inspelen op veranderende marktomstandigheden en bijvoorbeeld een betere kwaliteit/smaak van het vlees als oogmerk hebben en een bijdrage leveren aan een andere margeverdeling in de keten. Collectieven kunnen vouchers aanvragen en het geld besteden aan activiteiten die gericht zijn op bijvoorbeeld het brengen van continuïteit in de samenwerking. De collectieven kunnen bestaan uit enkel varkenshouders of varkenshouders en andere ketenpartners.

Het stimuleren van ketenconcepten, vloeit voort uit het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. Het voornaamste doel van dit plan, is de varkenshouderij toekomstbestendig en nog breder maatschappelijk gewaardeerd te maken. De Coalitie Vitale Varkenshouderij (Coalitie ViVa werkt sinds eind 2016 hierin intensief samen. “Wij hebben in samen met Rabobank en het ministerie van Economische Zaken, het afgelopen jaar volop gezaaid. Nu is het tijd om te oogsten”, zegt POV-voorzitter Ingrid Jansen. “Varkenshouders gaan nu echt de vruchten van die inspanningen plukken.”

Lees alles over deze POV-regeling.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer