TN70+X+Tempo+favoriet
Bedrijf in Beeld
©

TN70 X Tempo favoriet

Op het varkensbedrijf van Schothorst Feed Research lopen een groot aantal onderzoeken naar de voeding van zeugen, biggen en vleesvarkens voor diverse mengvoerbedrijven. Daarnaast is Schothorst ook het proefbedrijf voor fokkerij-organisatie Topigs Norsvin. Dat betekent dat alle verschillende eindberen: de Tempo, Talent, Top Pi, Norsvin Duroc hier uitgebreid worden getest. Daarbij is het proefbedrijf al enige tijd aan het overschakelen naar de TN70 als zeugenlijn. Die zeugen presteren prima volgens bedrijfsleider Jan Jaap Huisman. Hij is onder ander zeer tevreden over de uierkwaliteit van de zeugen. Voor wat betreft de vleesvarkens is de kruising TN70 x Tempo zijn favoriet. “Die groeien harder, zijn net zo efficiënt met het voerverbruik en presteren prima qua slachtresultaten. Je hebt geen Piétrain meer nodig.”

Lees meer in dit artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft Fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer