Saldo+vleesvarkensbedrijf+beter
Nieuws
©

Saldo vleesvarkensbedrijf beter

Het saldo op een gestandaardiseerd vleesvarkensbedrijf steeg in mei 2017 met 6.100 euro ten opzichte van mei 2016. Deze stijging komt geheel voor rekening van de 40 cent hogere vleesvarkensprijs en had nog groter kunnen zijn. De hogere voerprijzen en met name de hogere biggenprijzen romen een flink deel van die extra opbrengst weer af.

Het standaard vleesvarkensbedrijf heeft in mei 12.000 euro meer uitgegeven aan de aankoop van biggen ten opzichte van mei 2016. Dat is een stijging met 51 procent. De procentuele stijging van de vleesvarkensprijzen ligt op 31 procent. Dat is op het standaard bedrijf zo'n 20.000 euro. Daarnaast snoepten de hogere voerkosten nog 1200 euro van de hogere vleesvarkensprijs af. Resteert een positief verschil van 6.100 ten opzichte van vorig jaar.

Het hogere saldo is na aftrek van de overige kosten voldoende voor een positief inkomen. Vorig jaar was dat niet het geval. Het voortschrijdende saldo kruipt nu uit het dal. Op het standaard vleesvarkensbedrijf ligt het saldo van de afgelopen 12 maanden nu weer net boven het langjarig gemiddelde.

Een gestandaardiseerd vleesvarkensbedrijf heeft 2.000 vleesvarkensplaatsen en levert jaarlijks 6.000 vleesvarkens af. Het gemiddeld geslacht gewicht is 94,5 kilo. De vleesvarkens groeien 780 gram per dag en de voederconversie is 2,65.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer