Besparen+op+fosfaat+via+voer+beloond
Nieuws
©

Besparen op fosfaat via voer beloond

Maandag 29 mei opent de regeling fosfaatreductie varkenshouderij 2017. Varkenshouders die dit jaar vrijwillig mengvoeders aankopen met een lager gehalte aan fosfor dan in 2016, krijgen daarvoor een tegemoetkoming van 3,50 of 4,50 euro per kilo gereduceerd fosfaat. Deze inspanning moet leiden tot een afname van 1 miljoen kilo fosfaat via mengvoeders. Voor de regeling is 4 miljoen euro beschikbaar.

Het gaat dan om de fosfaatreductie 2017 ten opzichte van 2016 van het totale varkensbedrijf. Varkenshouders kunnen maximaal 15 procent reduceren ten opzichte van 2016. Voorwaarde is dat een varkenshouder inzichtelijk maakt om welke hoeveelheid fosfaatinkoop het gaat. Het gaat om het gemiddeld aantal vleesvarkens en/of zeugen in de periode 1 januari tot en met 31 december 2017, ten opzichte van hetzelfde gemiddeld aantal varkens in dezelfde periode in 2016. Vee-saldokaarten en voerjaaroverzichten van beide jaren dienen als bewijslast.

De eenmalige regeling valt onder verantwoording van POV en voor de uitvoering ervan wordt samengewerkt met Flynth Accountants en Adviseurs. Uitbetaling vindt plaats voor 1 april 2018 en zal worden verricht door de POV.

Lees meer over de vrijwillige regeling.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer