Boehringer+Ingelheim+wil+verder+groeien
Nieuws
©

Boehringer Ingelheim wil verder groeien

Na de overname van Merial staat de Animal Health divisie van Boehringer Ingelheim op de tweede plek. Mede door forse investeringen in Research&Development wil het bedrijf in de toekomst marktleider worden op het gebied van diergezondheid.

Afgelopen jaar boekte de Animal Health divisie van Boehringer Ingelheim positieve resultaten. De netto-omzet steeg met 8,5 procent naar 1,46 miljard euro. Daarnaast voltooide Boehringer Ingelheim de aankoop van Merial, dat was uiteindelijk op 1 januari 2017 een feit.

Deze twee bedrijven vullen elkaar op meerdere gebieden uitstekend aan. Dit levert volgens Joachim Hasenmaier, Head of Animal Health Boehringer Ingelheim een sterke concurrentiepositie op in een groeiende sector. Door de samenvoeging zal de omzet zal naar verwachting in 2017 verdubbelen. He bedrijf wil vervolgens verder groeien door de ontwikkeling van nieuwe producten. Daartoe gaat tien procent van de omzet in R&D.

De Animal Health divisie zal zorgen voor meer dan 25 procent van de inkomsten van Boehringer Ingelheim en daarmee werk bieden aan meer dan 10.0000 medewerkers.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer