Diarree+getackeld%2C+uitval+omlaag
Bedrijf in Beeld
©

Diarree getackeld, uitval omlaag

In 2013 had de familie Vorkink ineens veel problemen met geboortediarree bij de biggen in de kraamstal. Bij sommige tomen had wel 80 procent van de biggen last van diarree, met alle gevolgen van dien. Het probleem is samen met voerleverancier De Heus aangepakt met een drie sporenbeleid: gezondheid, management en voer. Dat heeft zijn effect gehad. De uitval lag in 2013 op 10,7 procent, in 2016 was het 8,7 procent. Terwijl de toomgrootte in de afgelopen jaren flink is toegenomen.

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Henk Riswick

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer