777%2E777+euro+voor+Big+Challenge
Nieuws
©

777.777 euro voor Big Challenge

De werving van sponsorgeld door Big Challenge verloopt dit jaar voortvarend. De tussenstand was op 1 april al 777.777 euro, gedoneerd door Nederlandse boeren, hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers voor de Alpe d’Huzes.

Op 31 mei en 1 juni 2017 staan minimaal 25 teams van 150 fietsers en 64 lopers van het Big Challenge-team aan de start van de Alpe d’Huzes. Het is de negende keer dat een Big Challenge team aan de Alpe d’Huzes meedoet. Bij dit evenement is het doel om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding door liefst zes keer op een dag de Alpe d’Huez op de fiets te beklimmen.

BigChallenge is een initiatief van Herman Houweling. Hij begon in 2009 met geld inzamelen vanuit de varkenssector door deel te nemen aan de Alpe d'Huzes. Zijn goede doel: van de dodelijke ziekte kanker een chronische ziekte maken. Daarnaast was zijn doel de promotie van de agrarische sector bij een breed publiek en zorgen dat de boeren weer trots zijn op hun eigen sector.

Sinds 2011 is de deelname aan BigChallenge flink gegroeid. Het zijn niet alleen meer varkenshouders en hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers die deelnemen. Deelname komt uit alle agrarische sectoren en er is inmiddels ook al een BigChallenge Duitsland. Naast fietsers zijn er ook mensen die de berg al lopend zo vaak mogelijk beklimmen.

Ieder van de 214 deelnemers van Big Challenge traint maandenlang voor de uitdaging en haalt zoveel mogelijk geld op. Dat doen ze via sponsoren en via ludieke en sportieve activiteiten. Met de tussenstand van 777.777 euro van dit jaar, stijgt de totale bijdrage van de agrarische sector aan de strijd tegen kanker tot 7,2 miljoen euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer