Twee+keer+prijs+Sabine+Grobbink
Nieuws
©

Twee keer prijs Sabine Grobbink

Zeugenhoudster Sabine Grobbink heeft op 15 maart zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Agrafiek Award gewonnen. Ze kreeg de prijzen voor haar bijdrage aan het positieve imago van de sector. Dat doet ze onder andere via vrijwel dagelijkse berichten op Twitter en Facebook.

De uitreiking van de Agrafiek Award startte met een inleiding van agrarisch coach Paulien Hogenkamp. Ze maakte op pakkende wijze duidelijk dat je als mens dingen moet nastreven die bij je passen en waar je plezier in hebt en houdt. Je moet daarbij vooral trots zijn op wat je hebt bereikt en wat je doet.

Dit was een mooie brug naar de uitreiking van de Agrafiek publieksprijs. De drie kanshebbers : Sabine Grobbink, Aad van Leeuwen en Bart van Kerkhof werden middels een promotiefilmje voorgesteld. Voor het eerst heeft het publiek op een van deze drie kandidaten kunnen stemmen. Sabine Grobbink kreeg ruim 40 procent van de publieksstemmen en kreeg daarom uit handen van Hogenkamp de publieksprijs overhandigd. Aad van Leeuwen werd tweede en Bart van Kerkhof derde.

Ook volgens de jury was Grobbink de winnaar. Het juryrapport roemde de positieve bijdrage van Grobbink aan het imago van de sector. Ze post zeer regelmatig mooie, vertederende plaatjes van slapende, pasgeboren of zogende biggen in de kraamstal op Twitter en Facebook. Ze ontvangt schoolklassen op haar bedrijf en schrijft geregeld een column op Varkens.nl over  haar werk op het zeugenbedrijf dat ze samen met haar man Tonny runt. Met al die bijdrages draagt ze duidelijk uit dat ze trots is op de varkenssector en probeert ze een eerlijk verhaal te vertellen.

Grobbink neemt het vaandel over van Erik Stegink die twee jaar geleden de Agrafiek Award won. Bart van Kerkhof kreeg ook van de jury de derde prijs en Aa van Leeuwen en zijn familie werden tweede.

 

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer