In+spanning+om+Agrafiek+Award
Blog
©

In spanning om Agrafiek Award

Gefeliciteerd! Je zit bij de laatste 3 genomineerden van de Agrafiek Award! Help, dat durf ik helemaal niet was mijn eerste gedachte. Iemand heeft mij aangemeld omdat hij/zij mijn maatschappelijke betrokkenheid richting de burger waardeerde. Natuurlijk heel erg mooi en daar mag ik ook best trots op zijn. Daarom geef ik mijzelf de denkbeeldige schop onder de kont: dankjewel!

De Agrafiek Awards zijn ondernemersprijzen en wordt ook wel de ‘Oscars voor de landbouw’ genoemd. Die prijzen worden onder meer uitgereikt aan varkenshouders in Nederland. Een mooie waarderingsprijs waarbij de ondernemer in het zonnetje wordt gezet. Natuurlijk heel erg positief en dat vind ik best belangrijk.

Ik ben heel erg trots op onze sector en dat draag ik graag uit. Maar ik vind ook dat we dat nog veel meer moeten doen! We werken keihard, dag in dag uit, met heel veel zorg om de varkens. Ik wil graag een eerlijk verhaal vertellen, maar dat kan ik niet alleen. We hebben elkaar heel hard nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Ik vind het ook erg leuk dat er deze keer een vrouw genomineerd is! Ik ken vele toppers die vaak bescheiden op de achtergrond staan, maar wel degelijk een belangrijke rol spelen op het bedrijf. Dus ik wil graag ook de belangrijke rol van de vrouw benadrukken.

De dames in de studieclub heb ik daarom gevraagd of ze mee gaan naar de uitreiking. Gewoon omdat we samen de sector een heel warm hart toedragen. Ooit via een leuke varkensboer de sector binnengewandeld en nu vol passie samen het bedrijf runnen. Dat vind ik mooi. Varkens houden is een passie, een manier van leven. Die passie en zorg voor onze dieren moeten we vertellen en laten zien. Te vaak worden onwaarheden over varkenshouders verteld en dat doet pijn. Mensen praten over ons in plaats van met ons.

Met mijn acties hoop een kleine bijdrage te leveren aan het overbrengen van het eerlijke verhaal van onze sector. Via Twitter, @Boerburgertweet - waar ik een week gastboerin was -, via deze blogs en het ontvangen van schoolklassen of andere belangstellenden. Door uit te leggen krijg je begrip. We hebben elkaar hard nodig om dat samen te doen.

De vakjury heeft mijn bedrijf en dat van mijn twee Oscar-mededingers bezocht. Ook zijn filmpjes te zien op deze site waar u ook meteen uw stem voor de publieksprijs uit kunt brengen. Ik zou het tof vinden als jullie de moeite willen nemen om op één van ons te stemmen! Op de dag van de landelijke verkiezingen 15 maart wordt de winnaar feestelijk bekend gemaakt. Spannend!

Sabine Grobbink
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer