Licht+stijgende+afzet+varkensvoer+bij+ABZ+Diervoeding
Nieuws
©

Licht stijgende afzet varkensvoer bij ABZ Diervoeding

Goede beheersing van de kosten en jaarrond een gunstige inkooppositie hebben bijgedragen aan een prima resultaat van ABZ Diervoeding in 2016. Het financieel resultaat na belasting is 3,6 miljoen euro waarvan 2 miljoen wordt uitgekeerd aan de leden/afnemers. Zij kunnen een nabetaling van 4 euro per ton afgenomen mengvoeders tegemoet zien. Daarnaast blijft de verhouding eigen vermogen totaal vermogen (solvabiliteit) van de voercoöperatie onverminderd hoog met 78 procent.

De afzet van varkensvoeders van ABZ Diervoeding steeg met 500 ton mengvoeders naar 145.945 ton. Investeringen in het assortiment en het team werpen volgens de voercoöperatie hun vruchten af want een consolidatie in de varkenshouderij ingezet, waardoor de vraag naar volledige mengvoeders gestaag zal blijven afnemen. De vraag naar kernvoeders zal daarentegen toenemen. Hierop verwacht ABZ Diervoeding goed in te kunnen spelen omdat ze in dit segment een uitstekende positie heeft opgebouwd.

Het voerconcept Dynamo past volgens de voerproducent zeer goed in de dynamische markt van de varkenshouderij. Speciaalvoerders voor een probleemloze biggenopfok en zeugenvoeders gericht op bigvitaliteit en melkgift presteren prima. Bij de vleesvarkensvoeders onderscheidt het bedrijf zich op voeders die een hoge groei per dag geven, naast de speerpunten voerefficiëntie en voerkosten.

Opvallend is de ontwikkeling in de afzet van grondstoffen. Dat is de afgelopen vijf jaar elk jaar opnieuw gestegen van net geen 31.000 ton in het jaar 2012 naar bijna 85.000 ton. In 2016 is de grondstofafzet met bijna 16.000 ton gestegen naar 84.663 ton, staat in het jaarverslag.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer