Gelijk+hebben%2C+maar+geen+markttoegang
Nieuws
©

Gelijk hebben, maar geen markttoegang

Dat Rusland begin 2014 zijn markt voor levende varkens en varkensvlees uit de EU sloot, is in strijd met vrijhandelsregelgeving. De Wereldhandelsorganisatie WTO heeft dat in beroep opnieuw geoordeeld. Het niet toegestaan zijn van het Russisch importverbod is voor de tweede keer bevestigd.  Het voorstel vanuit de EU om de handel vanuit ziektevrije zones (buiten de Baltische Staten en Polen) te hervatten, is onterecht niet opgepikt door de Russische autoriteiten.

Gelijk hebben is één maar gelijk krijgen is waar het uiteindelijk om draait. Toegang tot de Russische afzetmarkt voor varkensvlees blijft onmogelijk om Moskou nog altijd vasthoudt aan een politiek gemotiveerde handelsboycot voor landbouw- en voedingsproducten uit de EU.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer