Smithfield+op+antibiotica%2Dvrij+toer
Nieuws
©

Smithfield op antibiotica-vrij toer

Het gebruik van antibiotica krijgt ook in de Verenigde Staten meer aandacht. Vorig jaar was Tyson de eerste grote varkensvleesproducent met een productlijn voor antibioticavrij vlees. Nu lanceert ook vleesgigant Smithfield antibiotica-vrije producten.

Het beperken van het antibioticagebruik krijgt in de Verenigde Staten inmiddels ook veel aandacht. Vorig jaar was Tyson de eerste grote varkensvleesproducent met een productlijn voor antibioticavrij vlees. Nu lanceert ook vleesgigant Smithfield 'antibiotica-vrij' varkensvlees.

Het antibiotica-vrije vlees levert Smithfield onder de merknaam Pure Farms. Smithfield garandeert dat er bij de productie van dit vlees geen antibiotica, hormonen of andere kunstmatige producten zijn gebruikt. Niet duidelijk is of dit alleen geldt voor het gebruik van deze stoffen in voer of ook voor de behandeling van zieke dieren of ter preventie van ziekten.

Tyson geeft bij haar antibioticavrije product de Open Prairie Natural Pork, meer duidelijkheid. De firma stelt dat de varkens nooit zijn behandeld met antibiotica of hormonen. Daarnaast komen de biggen van bedrijven waar de dragende zeugen in groepen lopen.

In Nederland werken KDV en slachterij Westfort aan vlees van varkens die gegarandeerd hun hele leven geen antibiotica hebben gehad. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van individuele dierherkenning om dit te kunnen garanderen.

Varkens krijgen in Nederland al jarenlang geen antibiotica, hormonen en dergelijke via het voer. Als zieke varkens behandeld moeten worden gelden lange wachttermijnen waardoor vlees altijd vrij is van antibiotica.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer