9%2C98+miljoen+euro+voor+mestcollectieven
Nieuws
©

9,98 miljoen euro voor mestcollectieven

Mestverwerkingscollectieven die eind dit jaar gereed zijn om op te starten, kunnen intekenen op de Regeling Stimulering Mestverwerking. Deze regeling, opgesteld door de POV en ZuivelNL, is op 24 februari goedgekeurd door het ministerie van Economische Zaken. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot en met 19 maart 2017. Er is maximaal 9,98 miljoen euro beschikbaar uit de Europese steunmiddelen voor mestverwerking- en verwaarding. Per initiatief is de maximum subsidie vastgesteld op 1,5 miljoen euro.

Met die bijna 10 miljoen euro verwachten de POV en ZuivelNL een totale verwerking of verwaarding van 5 tot 6 miljoen kilo fosfaat te behalen. Omdat het om collectieven dient te gaan waarbij ook producenten van mest - varkens- en melkveehouders – participeren, zullen 750 tot 1000 veehouders via subsidie van de collectieven worden bereikt. Aan tussen de zeven en hooguit dertig collectieven zullen subsidies worden toegekend.

Enkele voorwaarden zijn dat een nieuwe installatie minimaal 50.000 ton drijfmest of dikke fractie na mestscheiding per jaar gaan verwerken. Eventuele uitbreiding van bestaande mestverwerkers dient minimaal 10.000 ton te zijn en de totale verwerkingscapaciteit dient daardoor boven de 50.000 ton per jaar uit te komen.

Kijk hier voor meer informatie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer