Streven+naar+antibiotica%2Dvrije+vleesproductie
Nieuws
©

Streven naar antibiotica-vrije vleesproductie

De Nederlandse vleesbranche staat er volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) goed voor in zowel in binnen- als het buitenland. Volgens COV-voorzitter Jos Goebbels komt dat door innovatiekracht, een constante, gegarandeerde kwaliteit van producten, een duurzame vleesproductie en een gezonde handelsgeest. “Dit zorgt voor een goede reputatie van Nederlands vlees en voor succes op markten in Europa en daarbuiten, nu en in de toekomst.”
De vleessector heeft een belangrijke economische positie. De branche zorgt voor 12.000 banen aan directe werkgelegenheid en vertegenwoordigt een omzet van ruim 10 miljard euro per jaar. Maar de sector moet blijven werken aan het borgen van de integriteit, meer transparantie en het verder versterken van (keten)kwaliteitssystemen.
Tussen nu en 2025 wil de vleesbranche verder investeren in het economische perspectief van de ketens en in de diverse maatschappelijke uitdagingen. Zo wil de koepelorganisatie onder meer werk maken van het helpen terugdringen van de resistentievorming. De COV-leden streven voor dat doel naar een antibioticavrije vleesproductie door hun leveranciers. Ook dringt de COV er op aan om het mestvraagstuk op te lossen door het op een innovatieve manier aan te pakken. Aan de verdere verduurzaming van veevoeders en productie in integraal duurzame ketensystemen blijft gewerkt worden.

Dat schrijft de COV in het visiedocument ‘2025 De Nederlandse vleessector in balans’. Tweede Kamerlid Jaco Geurts ontving het eerste exemplaar uit handen van Goebbels op 14 december in Den Haag.
Bekijk en beluister ook deze video.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer