Ken+jezelf+en+de+ander
Achtergrond
©

Ken jezelf en de ander

De meeste mensen hebben veel meer potentieel, dan ze benutten. Om er wel uit te halen wat er in zit, is het belangrijk om je eigen gedrag te kennen en de ander beter op waarde te schatten. Trainen op deze mensenkennis zorgt volgens coach Ankie Barendrecht voor medewerkers die het beste uit zichzelf halen en als team beter presteren.

De meeste mensen hebben veel meer potentieel, dan ze benutten. Om er wel uit te halen wat er in zit, is het belangrijk om je eigen gedrag te kennen en de ander beter op waarde te schatten. Trainen op deze mensenkennis zorgt volgens coach Ankie Barendrecht voor medewerkers die het beste uit zichzelf halen en als team beter presteren.

Varkenshouders streven altijd naar betere prestaties en efficiëntere productieprocessen. Dat vergt verandering van gedrag bij de ondernemer zelf en bij de medewerkers. Zo’n verandering van gedrag is niet gemakkelijk, maar wel nodig om vooruit te kunnen.

Met de juiste training is zo’n gedragsverandering volgens Barendrecht heel goed te ondersteunen. “Het begint met kennis van je eigen gedag, dan kun je het gedrag van de ander ook beter begrijpen. Dat inzicht leidt tot een effectievere samenwerking.”

Essentieel hierbij is een goede communicatie. Barendrecht: “Werkgever en medewerker moeten zich open kunnen en durven uitspreken over hoe ze zaken zien en hoe ze elkaar zien. Zodat je elkaars verschillen leert waarderen. Bij een goede communicatie kun je elkaars gedrag sturen. Zodat je als team komt tot de veranderingen die nodig zijn om efficiënter te werken.”

Voor Varkens.nl  verzorgt Barendrecht de instaptraining Mensenkennis. Oefeningen maken daarbij spelenderwijs duidelijk wat gedrag en veranderingen in het gedrag voor effecten hebben. Dit  is de eerste aanzet tot een goede onderlinge sfeer en daarmee effectievere werkrelaties.

Ankie Barendrecht is coach tijdens de TOP-sessies. Bekijk hier de informatie over de TOP-sessies.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer