Weer+of+geen+weer%E2%80%A6
Blog
©

Weer of geen weer…

Na de vakantieperiode begint een spannende tijd voor de varkenshouders met betrekking tot nieuwe granen in de rantsoenen en de voeders.

De vakanties zijn voorbij. Nu begint een spannende tijd voor de varkenshouders met betrekking tot nieuwe granen in de rantsoenen en de voeders.

Voor een vakantie verblijft men het liefst in een land waar het weer goed is. Hebben we een vakantie geboekt in ons eigen land en het is slechter weer, dan is het niet anders en stel je je daar op in. Met de granen is het niet anders. In die landen waar het tijdens het groeiseizoen het mooiste weer is, kopen we het liefst ons graan. Voor de firma’s die contracten in het binnenland hebben, ook al is het minder mooi weer geweest, is de situatie dan niet anders. Zij zullen het graan volgens afspraak afnemen. En dat is allemaal niet erg, als je maar weet wat je koopt. En wordt het dan ook goed onderzocht?

Afgelopen week was ik bij een ondernemer die zijn eigen graan verwerkt. Hij had sinds vier weken nieuwe gerst. Deze partij had een groene gloed over zich bij binnenkomst. Dat was hij niet gewend.

Ook als mengvoerbedrijf is het goed om te monitoren wat en welke granen er worden gekocht vanuit welke regio. Dit jaar zal er minder baktarwe zijn door het slechtere groeiseizoen. Dit betekent dat de granen goed onderzocht moeten worden op kwaliteit omdat er ook voertarwe op de markt komt van mindere kwaliteit.

Weet waar je je graan koopt en welke kwaliteit geleverd wordt. Dit geldt zeker ook voor de zelfmengers!

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer