Varkens+slobberen+de+meeste+tonnen+weg
Nieuws
©

Varkens slobberen de meeste tonnen weg

Vorig jaar is volgens de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV) in Nederland bijna 5,6 miljoen ton vochtrijke veevoeders geleverd. De totale jaarafzet is in 2015 met 2,6 procent gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale hoeveelheid vochtrijke voedermiddelen komt overeen met bijna 1,3 miljoen ton mengvoeders.

Het grootste deel van de vochtrijke voedermiddelen is afgezet in de varkenshouderij. Circa 3,1 miljoen ton (55 procent van het totaal) is in 2015 verwerkt in de rantsoenen van Nederlandse varkens. Die hoeveelheid was iets hoger dan in 2014. De toegenomen afzet werd vooral ingevuld met tarwezetmeel. De belangrijkste producten voor de varkenshouderij blijven tarwezetmeel, aardappelstoomschillen, weiproducten en tarwegistconcentraat.

Meer info is te vinden in deze bijlage.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer