Omzet+varkensvoeders+ForFarmers+stabiel
Nieuws
©

Omzet varkensvoeders ForFarmers stabiel

De dalende Nederlandse varkensstapel heeft niet geleid tot een lagere omzet bij ForFarmers. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de voerleverancier.

In totaal steeg de voeromzet bij ForFarmers over het eerste half jaar van 2016 met 2,9 procent. Met name de stijging van de omzet van losse bijproducten heeft dat veroorzaakt. Het afzetvolume van mengvoer daalde licht, door een afnemende afzet van varkensvoeders. Het aandeel mengvoer komt uit op 69 procent van de totale voeromzet. In de vergelijkbare periode van 2015 was dat nog ruim 71 procent.

De totale omzet van varkensvoer (mengvoer en bijproducten) in Nederland is dit eerste half jaar stabiel gebleven. In Duitsland is er sprake van een lichte stijging van de afzet. Die is volgens Jos Westerhof van ForFarmers gerealiseerd in het oosten van Duitsland. Het afzetvolume in het Verenigd Koninkrijk is volgens hem licht gedaald.

De afzet van biologische voeders is in alle dierlijke sectoren sterk gestegen. Het blijft het volgens Westerhof een nichemarkt, die wel positief bijdraagt aan het bedrijfsresultaat.

De netto omzet van ForFarmers daalde ten opzichte van dezelfde periode in 2015 met 4,4 procent. Dit is gevolg van de lagere grondstofprijzen die ook werden doorberekend aan de afnemers. Daarnaast daalde de omzet door de devaluatie van het Britse pond. Het bedrijfsresultaat steeg als gevolg van kostenverlagingen en acquisities van 30,7 miljoen naar 32,8 miljoen euro.

Komend half jaar verwacht ForFarmers een stijging van de afzet van varkensvoer in Nederland en Duitsland. Dat komt door de acquisitie van de voerleverancier Vleuten-Steijn. Westerhof verwacht in september de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer