Steun voor Vitale Varkenshouderij

De algemene ledenvergadering van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) verleende maandagavond het gevraagde mandaat voor de tweede fase van het traject Vitale Varkenshouderij. Varkenshouders waren zelf nauw betrokken bij de formulering van de programma’s die in deze fase worden uitgewerkt en uitgevoerd. Voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma loofden de varkenshouders voor hun eensgezinde en constructieve bijdragen.

Het ministerie van Economische Zaken stelt tien miljoen euro beschikbaar aan de POV voor de uitvoering van Vitale Varkenshouderij. Nog eens tien miljoen euro gaat naar de POV en Zuivel.NL (de brancheorganisatie van de zuivelketen) voor het stimuleren van mestverwerking en het verwaarden van mineralen. De POV heeft hiervoor een bedrag van vijf miljoen euro opgenomen in de begroting voor 2016. De POV trekt vijf miljoen euro uit voor Vitale Varkenshouderij. Door korting op tarieven hoopt de organisatie varkenshouders te stimuleren om mee te doen aan nieuwe ketenkwaliteits- en marktinformatiesystemen.

Er wordt ook geld ingezet voor verlaging van keuringskosten en het faciliteren van de wijkers en stoppers. De POV zet ten slotte in op verkleining van de kostenverschillen per kilogram varkensvlees in vergelijking met de Europese collega’s, onder meer door verlaging van de mestafzetkosten. EZ stelt daarvoor tien miljoen euro ter beschikking vanuit de EU-steungelden. De insteek is dat het totale bedrag ten gunste komen van de primaire producent.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer