
Nieuwe dierenwelzijnswet drijft varkensvleesprijzen in Californië op
De productiekosten en consumentenprijzen van varkensvlees zijn in de Amerikaanse staat Californië gestegen als gevolg van nieuwe regelgeving op het gebied van dierenwelzijn. Hierdoor kopen vooral gezinnen met een laag inkomen aanzienlijk minder vlees.
De nieuwe dierenwelzijnswet in Californië stelt specifieke eisen aan de productie van varkensvlees dat in de staat wordt verkocht. Zo moeten varkenshouders onder andere zeugen meer ruimte geven.
Om de grootste varkensvleesmarkt van het land te blijven bedienen, hebben veel vleesverwerkers en -producenten in andere Amerikaanse staten deze eisen overgenomen. Dit leidde tot hogere productiekosten en consumentenprijzen, meldt het vakblad Pig Progress.
Uit recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw USDA blijkt dat varkensvlees in Californië bijna 19 procent duurder is dan voor de wetswijziging. Een onderzoek van USDA toont aan dat dit ook de consumptie beïnvloedt. Gezinnen met een laag inkomen kopen 22 procent minder varkensvlees dan voorheen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Meest gelezen
Blogs
Bedrijf in Beeld
Partners

