Topigs+Norsvin+geeft+impuls+aan+Chinese+vooruitgang
Nieuws
© Topigs Norsvin

Topigs Norsvin geeft impuls aan Chinese vooruitgang

De grootste onderneming in de varkenshouderij ter wereld, Muyuan Foods, gaat een samenwerkingsverband aan met Topigs Norsvin. Deze leverancier van varkensgenetica zet via een joint venture een kernfokkerij met 1.200 fokzeugen op in China.

De ceremonie van de samenwerking tussen de Nederlands-Noorse varkensfokkerijorganisatie en Muyuan Foods vond op 30 juni plaats. Daarmee startte de gedeelde toewijding om bij te dragen aan de vooruitgang in de varkensvleesproductie in China. Nabij Wuwei in de Chinese provincie Gansu zal het project met 1.200 moederdieren voor de fokkerij van vermeerderingszeugen en eindberen verrijzen.

Het nieuwe kernfokbedrijf heeft vanzelfsprekend een hoge gezondheidsstatus. Het wordt de basis voor een veredelingsinfrastructuur die hoge kwaliteit van varkensgenetica zal bieden voor zowel Muyuan Foods als andere varkensvleesproducenten in China.

Synergie

Beide partners versterken elkaar. Topigs Norsvin is een toonaangevend en innovatief varkensfokbedrijf. Het zet zich wereldwijd in voor het leveren van hoge kwaliteit varkensgenetica aan klanten via innovatieve veredelingstechnologie en onderzoek.

Muyuan Foods is de grootste varkenshouderij ter wereld, is kapitaalkrachtig en kan bogen op de uitstekende prestaties in de Chinese markt. De onderneming werd in 1992 opgericht, is beursgenoteerd en heeft een geïntegreerde varkensvleesketen ontwikkeld van de voerproductie tot het verwerken van vlees. Muyuan Foods voorziet mensen van veilig varkensvlees en spant zich in voor het produceren van veilige, smakelijke en gezonde varkensvleesproducten van hoge kwaliteit. In 2023 verkocht de onderneming 63,8 miljoen varkens en werden 13,3 miljoen vleesvarkens in eigen slachterijen verwerkt.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer