Jais+Valeur+stopt+als+CEO+bij+Danish+Crown
Nieuws
© Danish Crown

Jais Valeur stopt als CEO bij Danish Crown

Jais Valeur treedt na negen jaar af als CEO van Danish Crown. Hij blijft in functie bij het Deense vleesconcern totdat er een vervanger is. Die moet de concurrentiepositie van Danish Crown verbeteren.

'Zowel het bestuur als Jais Valeur is tot de conclusie gekomen dat Danish Crown nieuw leiderschap nodig heeft en wel een leiderschap dat aanwezig zal zijn voor de duur van de veelomvattende taak die voor ons ligt', verklaart Asger Krogsgaard, voorzitter van de raad van bestuur van Danish Crown.

'Het is van vitaal belang voor de raad van bestuur dat we altijd concurrerende afwikkelingsprijzen betalen aan onze eigenaren. De concurrentiepositie van Danish Crown moet worden verbeterd. Voor die uitdaging hebben we een nieuwe CEO nodig', legt Krogsgaard uit.

Valeur: 'Eerder dit jaar heb ik Danish Crown laten weten dat ik mezelf op de lange termijn niet zie als CEO van het bedrijf. Ik begrijp waarom de raad van bestuur dit proces wil versnellen en verder vooruit wil kijken om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn nieuwe strategie kan omarmen met een nieuwe raad van bestuur voor de lange termijn.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer