Piggy%27s+Palace+scoort+met+roze+varkensijs
Nieuws
© Jorien Slager

Piggy's Palace scoort met roze varkensijs

Piggy's Palace in het Overijsselse Bathmen heeft een primeur te pakken met ijs waarin varkensmelk verwerkt is. 'Het smaakt wat vettig en romig. Ik proef de varkensmelk terug, heel bijzonder', is het oordeel van de vindingrijke varkenshouder Erik Stegink.

Tijdens Hemelvaartsdag konden geïnteresseerden het ijs proeven en een kijkje nemen tijdens het melken van de varkens. 'We maken meestal zo'n tweehonderd ijsjes per keer. We zijn al gauw een uur of twee zoet met het melken. Het vergt tijd en geduld.'

Stegink vindt het belangrijk om het verhaal van de varkenshouderij uit te dragen. Op zijn bedrijf verwelkomt hij burgers bij de biggen en vvia een digitaal systeem kunnen mensen vanuit huis varkens voeren en dan live meekijken. 'Op deze manier breng je de varkens naar de mensen thuis', zegt Stegink. 'Het is zo belangrijk dat we als sector laten zien hoe het werkt.'

Op Nieuwe Oogst licht Stegink in een video het een en ander toe.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer