Schuttert+lijft+Varkenshandel+Dijk+in
Nieuws
© Varkenshandel Dijk

Schuttert lijft Varkenshandel Dijk in

Na enkele jaren van intensieve samenwerking gaat Varkenshandel Dijk op in Handelshuis Schuttert. 'Per 1 januari 2024 worden al onze activiteiten, dus ook die van biggenbemiddelaar Select Porc, ondergebracht bij Schuttert', meldt Varkenshandel Dijk.

In veertig jaar tijd ontwikkelde Varkenshandel Dijk in het Overijsselse Brucht zich vanuit het werkgebied Noord-, Oost- en Midden-Nederland tot een van de grotere handelsbedrijven in Nederland. Chris Dijk startte het varkenshandelsbedrijf, dat werd voortgezet door zijn zonen Jan en Hendrie Dijk.

Dijk is gespecialiseerd in het verhandelen van biggen, vleesvarkens en zeugen. Het bedrijf positioneert zich als partner voor vermeerderaars en vleesvarkenshouders en als leverancier voor de nationale en internationale markt. Dijk exporteert biggen en vleesvarkens door heel Europa en vooral naar Duitsland.

Jan Dijk is met pensioen en de 60-jarige Hendrie Dijk heeft geen opvolging. Hij vindt de tijd rijp om het handelsbedrijf over te dragen. Vanuit de lopende samenwerking is het logisch dat dat Handelshuis Schuttert in het Overijsselse Ommen wordt.

Toekomstperspectief

Bij dit bedrijf staat een vierde generatie te popelen om de handelsactiviteiten voort te zetten. Daarbij is het volgens Dijk een grote, krachtige en gedegen marktpartij met toekomstperspectief. Ook wordt zo de continuïteit voor Dijk zijn relaties en medewerkers gewaarborgd.

Handelshuis Schuttert verstevigt zijn marktpositie met de overname van Varkenshandel Dijk. Het bedrijf profileert zich daarmee nog duidelijker als dé sterke handelspartner in de varkenssector.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer