POV+neemt+geen+genoegen+met+uitspraak+ACM+over+Vion
Nieuws
© Vion

POV neemt geen genoegen met uitspraak ACM over Vion

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) tekent bezwaar aan tegen de voorlopige uitspraak van ACM in een zaak tegen Vion. POV stelt dat ACM niet erkent dat Vion in strijd handelde met de wet, waardoor geen schadevergoeding kan worden aangevraagd.

De POV startte begin dit jaar een zaak bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege oneerlijke handelspraktijken, nadat Vion eenzijdig de contractafspraken met varkenshouders wijzigde. Daarop beloofde Vion beterschap en er volgde, in overleg met ACM, nieuwe wijzigingen in die contractafspraken. Daarmee was de zaak voor ACM afgedaan.

Doordat ACM niet heeft bevestigd dat Vion in strijd handelde met de wet, kunnen varkenshouders niet naar de rechter voor een schadevergoeding. Vion kan nu niet aansprakelijk worden gehouden voor de geleden schade. POV schat die schadevergoeding in tussen de 3.000 en 12.000 euro per bedrijf.

POV-voorzitter Linda Verriet is verbaasd over de voorgenomen uitspraak. 'ACM beschermt met de Wet oneerlijke handelspraktijken in feite de positie van Vion en niet die van de varkenshouders. Dat kan volgens ons niet. ACM zou moeten erkennen dat Vion in strijd handelde met de wet en dat varkenshouders hierdoor schade kunnen hebben opgelopen.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  10° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
Meer weer