Actie+nemen+om+samen+te+stoppen+met+couperen
Nieuws
© Varkens Archief

Actie nemen om samen te stoppen met couperen

Varkenshouders die samen met minimaal vier collega's en andere partijen willen stoppen met varkensstaarten couperen, kunnen daarvoor subsidie krijgen. Het netwerk Europees Innovatie Partnerschap stimuleert om te leren van elkaars projecten. Projectplannen kunnen tussen 1 november en 13 december worden ingediend.

De subsidie is voor samenwerkingsverbanden die willen stoppen met varkensstaarten couperen om het dierenwelzijn te verbeteren. Zo'n samenwerking bestaat uit minimaal vijf varkenshouders met elk ten minste vijf tomen biggen, een slachterij en een afzetkanaal van varkensvleesproducten. Ook andere ketenpartijen mogen erbij zijn.

Uitgesloten van deelname zijn biologische varkenshouders en varkenshouders die in het jaar voor de aanvraag varkens met hele staarten op de markt hebben gebracht.

2,5 miljoen euro

Voor projecten beschikt het Europees Innovatie Partnerschap over 2,5 miljoen euro. Per goedgekeurde projectaanvraag zal tussen de 125.000 euro en maximaal 500.000 euro aan subsidie te krijgen zijn. De deelnemende varkenshouders van zo'n samenwerkingsverband krijgen samen ten minste 60 procent van het toegekende subsidiebedrag. Is het project al in gang gezet voordat de subsidieaanvraag is gedaan, dan kan voor dat deel van de activiteiten en kosten geen subsidie worden verkregen.

De mogelijkheid om een projectplan in te dienen wordt opengezet op woensdag 1 november om 9 uur. De inschrijvingstermijn sluit op woensdag 13 december om 17 uur. Bekijk de spelregels en voorwaarden om deel te kunnen nemen op RVO.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer