150%2E000+euro+voor+dierenwelzijnsprojecten
Nieuws
© Twan Wiermans

150.000 euro voor dierenwelzijnsprojecten

Innovatieve en diervriendelijke alternatieven die fysieke ingrepen bij dieren kunnen voorkomen, krijgen ook in 2021 ondersteuning vanuit het Barth-Misset Fonds. Voor denkers en doeners stelt het fonds in totaal weer 150.000 euro ter beschikking om het welzijn van dieren te verbeteren.

Het Barth-Misset Fonds wil het dierenwelzijn verbeteren door fysieke ingrepen zoals onthoornen, castreren en het couperen van staarten te voorkomen. Daarnaast wordt in de fokkerij geselecteerd op gewenste eigenschappen als productiviteit, sociaal gedrag en levensduur.

Het genetisch aanpassen van dieren om ze beter in onze veehouderijsystemen te laten passen, is ook al enige tijd geen sciencefiction meer. Niet zelden vormen dergelijke ingrepen een schending van de fysieke integriteit van dieren en doen ze onrecht aan hun intrinsieke waarde. Het fonds vraagt zich af hoe ver we eigenlijk willen gaan met interveniëren in de eigenheid van dieren. Hoe maakbaar zijn dieren?

Maximum 50.000 euro per project

De 'maakbaarheid van dieren' is ook in 2021 het jaarthema van het Barth-Misset Fonds. Doeners en denkers worden uitgenodigd om innovatieve, uitvoerbare en diervriendelijke(r) alternatieven te ontwikkelen voor fysieke ingrepen bij dieren. Hoe kunnen deze worden verfijnd, verminderd of zelfs overbodig gemaakt? Het fonds selecteert de beste voorstellen en biedt die financiële ondersteuning met een maximum van 50.000 euro. In totaal stelt het fonds ook dit jaar 150.000 euro beschikbaar.

De voorwaarden voor het verkrijgen van financiële ondersteuning en de richtlijnen voor aanvragers vindt u terug op de website van het Barth-Misset Fonds: www.barthmissetfonds.nl/aanvragen. Aanvragen die niet onder het jaarthema vallen en wel gericht zijn op verbetering van dierenwelzijn in de veehouderij, zijn welkom, maar bij gelijke geschiktheid krijgen inzendingen die wel onder het thema vallen, de voorkeur.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 2°
  0 %
 • Vrijdag
  13° / 0°
  0 %
Meer weer