%27De+noodzaak+van+relaties%27
Blog
© The Schippers Group

'De noodzaak van relaties'

Onlangs heb ik een cursus gevolgd over de noodzaak van relaties. In deze cursus was de 'simpele' conclusie: zonder relaties geen succes. Je hebt andere mensen nodig in je persoonlijke omgeving of in je zakelijke omgeving om succes te behalen ongeacht welk beroep je uitvoert.

Wat is een relatie? Het antwoord op deze vraag leek mij simpel aan het begin van de cursus. Al snel bleek dat de interpretatie van een relatie door mensen compleet verschillend kan zijn. Als dit zo is, dan kan het lastig zijn om een relatie te creëren of te verdiepen.

Een essentiële factor bij relaties opbouwen is het persoonlijk vertrouwen en het delen van persoonlijke informatie. Zonder vertrouwen kunnen we geen diepere band creëren met anderen. Vertrouwen wordt opgebouwd door consistent gedrag, eerlijkheid en respect tonen voor de behoeften en wensen van de ander.

Maar dat is nog niet alles. Het vereist ook open communicatie en transparantie in onze interacties. We moeten onszelf kwetsbaar opstellen en de ander de kans geven om je te benadelen. Een ander belangrijk aspect van relaties bouwen is erkenning. De erkenning van de relatie komt terug in de waardering naar elkaar.

Dit is iets wat ik zelf al lang een belangrijk aspect vind. Een leidinggevende moet zijn medewerkers erkennen in wat zij dagelijks doen en dit uiten door waardering naar hen uit te spreken. Dit leidt tot een diepere band en versterkt de relatie.

Afgelopen maand heb ik een HyCare-kennissessie georganiseerd bij een HyCare-ondernemer in de stal. Daarbij heb ik een specifieke groep HyCare-klanten uitgenodigd met veel personeel (tien tot twintig personen). Deze bedrijven zijn allemaal bezig met de hygiëne om daarmee de gezondheid op hun bedrijf te verhogen.

Het HyCare-management toepassen op het bedrijf vergt verandering in gedrag van de mensen in de stal, maar zeker ook van de erfbetreders. In het team op het bedrijf zijn de onderlinge relaties van essentieel belang voor het succes. De medewerkers moeten het dagelijks voor elkaar en de werkgever willen doen.

Hierbij helpt het om doelen te stellen. Dit kunnen doelen zijn op technisch resultaat, maar bijvoorbeeld ook op aspecten zoals een 100 procent schoon hok creëren door reiniging en desinfectie of altijd een nette, schone en opgeruimde centrale gang.

Om deze doelen te bereiken, is de noodzaak van de relatie met de leidinggevende cruciaal. Deze persoon moet dagelijks bezig zijn om alle relaties op het bedrijf op een hoger niveau te krijgen. De leidinggevende die dit georganiseerd krijgt, zal succes behalen.

Ik wens iedereen de komende tijd veel succes met relaties opbouwen. Voor wie die de komende tijd op vakantie gaat: geniet ervan.

Mart Klijn
Manager HyCare Coaches Europa

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer