Kennis+en+kennissen+maken
Blog
© The Schippers Group

Kennis en kennissen maken

In mijn eerste Varkens-blog wil ik ingaan op het opdoen van kennis en het maken van kennissen. Hoe je dat het beste kunt doen, leg ik uit nadat ik mezelf heb voorgesteld. Mart Klijn uit het Brabantse Elshout, getrouwd met Wendy en vader van ons zoontje Daan. Mijn hele leven staat eigenlijk al in het teken van de varkenshouderij. Bij mijn ouders thuis hadden we een kern(sub)fokbedrijf voor Topigs Norsvin in Waalwijk waar we jaarlijkse vanuit de hele wereld klanten ontvingen.

Hiernaast ben ik al lange tijd bestuurlijk actief. Eerst binnen de belangbehartiging bij ZLTO en momenteel nog zeer actief als penningmeester van de European Pig Producers (EPP) Dutch Branch.
Vier jaar geleden heb ik besloten het ouderlijk bedrijf niet over te nemen en ben ik bij The Schippers Group gestart als HyCare coach varkenshouderij. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van alle HyCare bedrijven varkenshouderij in Europa. Hiervoor werk ik samen in een team met specialisten en andere coaches.

Vanuit mijn rol als penningmeester bij de EPP wil ik jullie graag meer vertellen over het EPP-congres wat dit jaar in Nederland plaats gaat vinden van 18 tot en met 20 mei. De EPP is een Europese netwerkorganisatie van varkenshouders. Ik durf wel te stellen dat de cultuur binnen de EPP er eentje is van ‘denken in kansen, open vizier en niet zeuren maar aanpakken’. Met die insteek is de slogan van het congres in Nederland “Full chances ahead”. Na de lange coronaperiode denk ik een enorm mooie kans om collega-varkenshouders en mensen uit de periferie te ontmoeten in een informele sfeer. Hiernaast is er ook een inspirerend inhoudelijk programma met echte topsprekers op wereldniveau zowel over management als inhoud. Natuurlijk vinden er ook leuke uitstapjes en excursies plaats. Een enorme kans op veel kennis op te doen met kennissen!

Ik zou zeggen grijp deze kans om te netwerken nu het weer mogelijk is. Ongeveer de helft van de deelnemers komt van buiten Nederland. Er is dus ook volop kans om buitenlandse kennissen op te doen. Het ideale event om binnen de varkenshouderij te netwerken of zoals Daan deze week aan mij vroeg: ‘Papa ga je weer netwerken?’
Aanmelden kan nog door hier door te klikken.

Mart Klijn
Manager HyCare varkensbedrijven Europa

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer